יום שני, 30 במאי 2016

פרק 8: מאכל משפחתי.

לטקעס (הידועות בכינוין לביבות).

לטקעס אוכלים בשתי תקופות בשנה: בחנוכה ובפסח.

מוצאו של המתכון: עממי, כאשר כל דור מוסיף שינויים ושידרוגים המתאימים לאותה תקופה.

אני ואחי בחנוכה לאחר שהכנתי לביבות
מתכון ללטקעס:
מצרכים:
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס מים
6 תפוחי אדמה
תפוח עץ ירוק
מעט פפריקה מתוקה
שמן לטיגון/ אפיה

הוראות הכנה:


  1. מערבבים הכל מלבד התפוח והתפודים ליצירת בלילה.
  2. מקלפים ומגררים את התפוח והתפודים.
  3. מערבבים את המגוררים לתוך הבלילה.
  4. יוצרים לביבות ומטגנים בזהירות בשמן עמוק חם 
                                     או

          יוצרים לביבות בידים משומנות היטב בשמן זית ואופים בתנור בחום גבוה.