לטקעס (הידועות בכינוין לביבות).
לטקעס אוכלים בשתי תקופות בשנה: בחנוכה ובפסח.
מוצאו של המתכון: עממי, כאשר כל דור מוסיף שינויים ושידרוגים המתאימים לאותה תקופה.
מתכון ללטקעס:
מצרכים:
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס מים
6 תפוחי אדמה
תפוח עץ ירוק
מעט פפריקה מתוקה
שמן לטיגון/ אפיה
הוראות הכנה:
יוצרים לביבות בידים משומנות היטב בשמן זית ואופים בתנור בחום גבוה.
לטקעס אוכלים בשתי תקופות בשנה: בחנוכה ובפסח.
מוצאו של המתכון: עממי, כאשר כל דור מוסיף שינויים ושידרוגים המתאימים לאותה תקופה.
אני ואחי בחנוכה לאחר שהכנתי לביבות |
מצרכים:
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס מים
6 תפוחי אדמה
תפוח עץ ירוק
מעט פפריקה מתוקה
שמן לטיגון/ אפיה
הוראות הכנה:
- מערבבים הכל מלבד התפוח והתפודים ליצירת בלילה.
- מקלפים ומגררים את התפוח והתפודים.
- מערבבים את המגוררים לתוך הבלילה.
- יוצרים לביבות ומטגנים בזהירות בשמן עמוק חם
יוצרים לביבות בידים משומנות היטב בשמן זית ואופים בתנור בחום גבוה.